קפה

כל מה שרצית לדעת על בריסטה (Barista)

תפעול מכונות קפה מקצועיות הינו מלאכת הקודש של הבריסטה – אומן קפה מקצועי השולט בפרקטיקת הכנת הקפה. טעם הקפה המשובח המשלב בין חמיצות מדודה, מרירות קלה ומתיקות עדינה הוא לא דבר של מה בכך, והוא נעשה בדייקנות, במקצועיות ובאהבה מלאה למשקה האלים המריר – הקפה. במאמר שלפניכם, נסביר אודות תפקיד הבריסטה במערך בתי הקפה ובאילו דרישות הוא נאלץ לעמוד על מנת להכין קפה אספרסו משובח.

מה זה בריסטה?

משמעות המושג בריסטה, השאוב מן השפה האיטלקית הוא למעשה איש מקצוע המתמחה בהכנת משקאות קפה חמים, קרים או אלכוהוליים באמצעות מכונת קפה אוטומטית מקצועית. מדובר במקצוע הנחשב לאומנות ודורש הבנה מעמיקה והכרה מלאה של עולם הקפה על בוריו, לרבות: היכרות עם סוגי קפה שונים, פולי קפה, תערובות קפה, תפעול מדויק של מכונות אספרסו, אופן קליית הקפה וטחינתו ועוד.

על תפעול מכונות קפה

תפעול של מכונות קפה מקצועיות דורש מיומנות שלמה הדורשת ידע בתפעול לחץ המים, טחינת הקפה, טמפרטורת המים, הקצפת החלב וכן אחזקת המכונה וניקיונה. בריסטה מקצועי עובר סדנאות ומבחני פרקטיקה עד אשר הוא יודע לתפעל כל מכונת קפה מקצועית בצורה מושלמת.

אילו משקאות קפה יודע להכין הבריסטה?

בריסטה מקצועי ומיומן בקיא במלאכת הכנת כלל משקאות הקפה החמים, הקרים והאלכוהוליים באמצעות מכונות קפה, לרבות: משקה אספרסו, לאטה, קפוצ'ינו, מקיאטו, אפוגוטו, קפה טורקי, גרניטה, קפה קורטדו, מוקה, אמריקאנו, אייריש קופי, אייס קפה ועוד.

מהו ציוד קפה הנלווה לבריסטה?

לכל בריסטה סט שלם של ציוד קפה מקצועי, הכולל בין היתר אביזרים כגון: מקינטה, קנקני הקצפה, מגשים, קופסאות לאחסון קפה, כוסות אספרסו, פילטרים, מדחום להקצפת חלב, כוסות מדידה והכל ממיטב היצרנים, לרבות: נובה סימלוני, נימוקס, סוליס, יורה, לה פבוני ועוד.

מהו ציור בקפה?

לאטה ארט המכונה גם אומנות הציור בקפה היא תחום העוסק בעיצוב אומנותי של ציורים במשקאות קפה שונים, תוך שימוש בסירופים, אבקות וחריטה על גבי קצף החלב.

מהן אמות המידה לקפה משובח?

הקריטריונים לבחינת קפה משובח, המופק באמצעות מכונת קפה, הם הבאים:

  • נחומרי גלם איכותיים – קפה משובח מתחיל באיכות חומרי הגלם, כלומר באיכות פולי קפה. הבריסטה בקיא בהוראות הטיפול הדקדקניות של אחסנת פולי הקפה.

    אופן טחינת הקפה וחליטת הקפה – בריסטה מקצועי יודע כיצד להתאים בצורה נכונה את תנאי הלחות והאוויר לאופן טחינת פולי הקפה, כך שיהיה ניתן להפיק את מירב איכויות פולי הקפה.

  • מכונת קפה מקצועית – קפה איכותי הוא קפה הנעשה באמצעות מכונות קפה איכותיות ומקצועיות, המספקות תנאי טמפרטורה ולחץ מים נכון.

    מיומנות ומומחיות בתפעול מכונות אספרסו – בריסטה מקצועי חייב להפגין מיומנות ומומחיות בתפעול מכונות קפה מקצועיות, ולייצר את התנאים המקסימאליים לקפה איכותי.

  • בקיאות בהכנת סגנונות קפה שונים – בריסטה מקצועי בקיא בהכנת מגוון משקאות קפה חמים, קרים ואלכוהוליים ויודע במדויק כמה מנות קפה, חלב וקצף דרושים להכנת סוגי קפה שונים.

לסיכום, אם ברצונכם לדעת טעם של קפה איכותי מהו – משקה קפה של בריסטה שנעשה באמצעות מכונות קפה הוא התשובה המתאימה.

שתף תוכן זה עם חבריך!
 

מגזין האתר

משקאות קפה חם

משקאות קפה קר

אינדקס בתי קפה